Schouderklachten

Schouderklachten

Hebt u gedurende  lange tijd last van (terugkerende) schouderklachten? Osteopathische behandelingen kunnen klachten verhelpen die al jarenlang spelen en soms zelf onoplosbaar lijken bij de reguliere medische behandelingen.

De schouder is een complex gewricht die ons  zeer veel ruimte geeft om te bewegen, maar juist hierdoor is het een kwetsbaar gewricht. Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de schouder en in de praktijk hebben we de vertaalslag gemaakt van wetenschap naar praktische toepassing in de alledaagse praktijk. We zien dat patienten bij ons met schouderklachten redelijk snel herstellen. Meestal zien we bijv bij iemand die de arm niet kan optillen van de pijn(impingement), dat binnen 1 behandeling dit probleem voor een belangrijk deel is opgelost. Vaak blijkt een operatie vlgs Neer dan overbodig. De schouder is ook berucht voor wat betreft spierscheuren. Wij kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het impingement wordt opgeheven(oorzaak van vele spierrupturen) waardoor de pijn een stuk minder is. Een operatie door een schouder chirurg moet dan nog soms wel volgen.

Is de pijn eenmaal een stuk minder dan wordt van u verwacht dat u zelf ook aan de slag gaat.

Er is bij het onderzoek een duidelijk analyse gemaakt wat er precies aan de hand is, wat de meest waarschijnlijke oorzaak van de klacht is en daar krijgt u gerichte oefeningen voor. Eventueel wordt er een schouderfysiotherapeut ingeschakeld voor uw verdere begeleiding

In de praktijk is in 2016 de gemiddelde behandelduur van een impingement(ongeacht de duur van de klacht) 6 behandelingen geweest. Voor complexere klachten ligt dit op 9 -12 behandelingen(frozen shoulder/rupturen etc.)

De praktijk is aangesloten bij een internationaal netwerk van schouder specialisten en beschikt over een uitgebreid regionaal netwerk.